MENU
Bankrasstaete

Groen
wonen op
niveau

Bankras; ontworpen als tuinstad en vanuit één concept bedacht met vier verwante woonbuurten.

De omgeving

10 minuten lopen
van het centrum
van Amstelveen

De wijk Bankras, op ongeveer 10 minuten van het centrum van Amstelveen, is ontworpen als tuinstad en vanuit één concept bedacht met vier verwante woonbuurten. Dit is terug te vinden in de door de gehele wijk lopende parkstroken met waterpartijen en separate voet- en fietspaden. Aan de Evenaar (inderdaad: de straat die het Westelijk- en Oostelijk halfrond verbindt) ligt op een grote heuvel een park, de Bankrasheuvel genaamd. Via een aantal doorsteekjes (bijvoorbeeld bij de Riek Blokland Paterlaan of via de Machineweg) kun je eenvoudig wandelen of fietsen naar de fraaie Middelpolder richting de Amstel, waar ook een aantal sportvelden liggen. De ligging vlakbij Amsterdam en de goede OV-verbindingen via de sneltram zorgen ervoor dat het een populaire wijk om te wonen is.
aerial view of road surrounded by trees
Winkelen en boodschappen doen

winkelcentra Kostverlorenhof en Bankrashof

Aan de noordzijde van de wijk ligt het deels overdekte winkelcentrum Kostverlorenhof: genoemd naar een voormalige boerderij die in de polder Bankras lag. Er zijn twee supermarkten: Dirk van den Broek en Albert Heijn. En veel lokale winkels voor de dagelijkse boodschappen, zoals wijnhandel Drankenservice Francoise, broodjeszaak Vers van Gijs, Kruidvat en opticien De Haan Optiek. Voor de van oudsher in Amstelveen gevestigde Japanse gemeenschap zijn er in de omgeving diverse speciaalzaken. De komende jaren wordt dit winkelcentrum verder opgeknapt. Aan de zuidzijde van de wijk ligt winkelcentrum Bankrashof aan de Oranjebaan. Hier zijn onder meer een Kruidvat, Lidl en Vomar supermarkt en nog een ouderwetse, goede schoenmaker te vinden.

Voor dagelijkse boodschappen kun je terecht bij winkelcentra Kostverlorenhof en Bankrashof

Goede bereikbaarheid

Keuzes en mogelijkheden genoeg om ergens te komen

Keuzes en mogelijkheden genoeg om ergens te komen. Want de bereikbaarheid van Bankrasstaete is zowel met de auto als met het openbaar vervoer uitstekend. Gelegen net ten noorden van de A9, rijd je zo via de A4 of de A2 eenvoudig naar Amsterdam, Haarlem of Utrecht. Tijd voor de zon? Met Schiphol op slechts 20 minuten rijden is een vakantie nooit ver weg.

Het treinstation Amsterdam Zuid is met ongeveer 5 kilometer afstand goed te bereiken per (elektrische) fiets. Blijf je liever droog? Op zo’n vijf minuten lopen ligt bushalte Oranjebaan, vanuit waar je in zo’n tien minuten reizen per bus op treinstation Amsterdam Zuid staat. Om de hoek vind je ook een metrostation, waar je op metro lijn 51 of tram 5 naar Amsterdam Centraal station kunt stappen.

Vrijheid

Groen wonen
in Amstelveen

Wonen in Amstelveen, de op één na groenste stad van Nederland, is sinds jaar en dag ontzettend populair. Alle voorzieningen zijn hier binnen handbereik. Het bekende Amsterdamse Bos ligt in je spreekwoordelijke achtertuin en na een paar minuten fietsen bevind je je in het uitgestrekte polderlandschap. Het centrum van Amsterdam, met al het moois wat deze stad te bieden heeft, is om de hoek. En wat je ook wil doen in je vrije tijd, het kan hier altijd.

winkelen

Wat maakt wonen
in Amstelveen zo fijn?

Food

Wat is er nou fijner dan een avondje heerlijk eten met goed gezelschap? Voor uitzonderlijk goed eten ga je naar restaurant Aan de Poel, dit restaurant heeft twee Michelinsterren. Naast het eten is ook het uitzicht uitstekend, want zoals de naam al doet vermoeden, ligt het prachtig gelegen aan het meer De Poel. Wil je een avond in de watten gelegd worden, dan moet je hier zijn.

Ben je aan het shoppen of ga je naar het theater en moet er ook nog gegeten worden? Dan is Zorgenloos Eten en Drinken een aanrader. De gerechten zijn toegankelijk maar verrassen keer op keer omdat ze zo goed uitgevoerd zijn. Ook voor de lekkere trek tussendoor is hier een uitgebreide kaart.

Liefhebbers van seafood gaan naar Wine Kitchen at Sea. Hier wordt genoten van al het lekkers uit de zee, vakkundig gecombineerd met de lekkerste wijnen. De inrichting van het monumentale pand is een lust voor het oog en het heerlijke terras zorgt ervoor dat je nooit meer naar huis wilt.

Het weekend vieren en bijkletsen met vrienden doe je in het BLVD café. Dit café ligt in het stadshart van Amstelveen. Naast lekker eten kan je hier ook met de voetjes van de vloer tijdens één van de feesten die ze organiseren.

aerial view of road surrounded by trees

Het Amsterdamse bos

Het Amsterdamse bos is de perfecte plek voor ontspanning. Als je tot rust wil komen, kun je terecht bij Spa Zuiver. Deze sauna, waar je de hele dag door behandelingen kunt boeken, staat garant voor een relaxte dag. Maar het bos heeft meer te bieden, je kunt er fijn wandelen of roeien op de bosbaan.

Voor gezinnen is hier ook van alles te doen, zoals een bezoek aan de geitenboerderij, de kinderbaden en het Fun Forest.

aerial view of road surrounded by trees

Ouderkerk aan de Amstel

Ouderkerk aan de Amstel biedt een schilderachtig toevluchtsoord van de drukte van zijn beruchte noorderbuur. Het dorp is een populaire bestemming voor fietstochten vanuit Amsterdam en Amstelveen. Ouderkerk ligt dicht bij het Amsterdamse Bos en het dorp Uithoorn, dat verder langs de rivier ligt.

Ouderkerk biedt een ruime keuze aan restaurants en cafés, met de meeste populaire plekken langs de rivier. Het hippe Restaurant Jamie van Heije is een populaire keuze bij restaurantgangers, net als Loetje aan de Amstel aan de overkant van de rivier, met zijn bruisende terras aan het water. En voor de liefhebbers van de Indonesische keuken is een bezoekje aan Ron’s Gastrobar Indonesia ook zeker de moeite waard.

aerial view of road surrounded by trees

De Westeinderplassen

Net buiten Amstelveen, bij Aalsmeer, liggen de Westeinderplassen. Dit is een heerlijk gebied voor de watersporter. Je kunt hier geweldig varen en bij het surfstrandje ook waterskiën, windsurfen, suppen en flyboarden.

Uitrusten doe je op het grote grasveld of het zandstrandje. Het water loopt hier langzaam af dus ook met kinderen kun je hier volop waterpret ervaren. Om het helemaal af te maken geniet je van de zonsondergang op het terras van het Westeinder Paviljoen.

aerial view of road surrounded by trees

Varen over de grachten

Genoeg natuur gezien? Over de Amstel vaar je zo Amsterdam in. Vanaf het water heb je een fantastisch uitzicht op de historische grachtenpanden die er vanuit dit oogpunt heel anders uitzien.

boat on body of water
nieuwsbrief

IK Wil graag
de Nieuwsbrief 
ontvangen

    contact

    Vragen over
    bankrasstaete?